Üretim İlkelerimiz

Good Food Box

Hijyenik Üretim Temassız Teslimat

Wonderbox, İyi Tarım ve Good Food ekollerini benimsemiş bir hazır yemek üreticisidir. Kuruluştan bu yana bu ilkeleri özenle uygulamaya gayret ediyoruz. Sağlıklı beslenmeyi lezzetle bütünleştiren bir yaklaşımla, iyi beslenmek isteyenler için iç rahatlığıyla ve zevkle yenen seçenekler sunuyoruz. Wonderbox mutfaklarında,

Wonderbox Girişim Başarıları:

  • Yiyecekler günlük ve taze hazırlanır.
  • Donmuş ve raf ömrü çok uzun işlenmiş besinler hammadde olarak kullanılmaz.
  • Kaliteli markalar ve güvenilir tedarikçiler ile çalışılır.
  • Sulu yemeklerde, çorbalarda ve içeceklerde şebeke değil içme suyu kullanılır.
  • Lifli ve posalı içerikten zengin Akdeniz Mutfağı örnek alınır, dolayısıyla zeytinyağı vazgeçilmezdir.
  • Beyaz un yerine tam buğday unu, rafine beyaz şeker yerine esmer şeker, mısır şurubu yerine pekmez tercih edilir.
  • Toptancı halinden tarlaya dek izlenebilen özel etiketli “iyi tarım” ürünü meyve ve sebzeler satın alınır.
  • Süt, yumurta ve etlerin geleneksel koşullarda üretilenleri tercih edilir.
  • Etler helal kesim şartlarını sağlayan birinci sınıf kasaptan tedarik edilir.
  • Beyaz pirinç tüketimi azaltılıp bulgur, nohut, mercimek gibi tahıllara ağırlık verilir.
  • Konserve yerine sebzelerin mevsiminde değerlendirilmesine ve ithal gıdalar yerine yerel üreticilerin mahsullerinin kullanılmasına özen gösterilir.
  • Tuz azaltılır, yemekler taze ot ve baharatlarla tatlandırılır.
  • Şarküteri gıdalar, bulyon ve mono sodyum glutamat içeren benzeri tat arttırıcılar kesinlikle kullanılmaz.
  • Probiyotik özellikteki yoğurt, ekşi mayalı ekmek ve benzeri mayalı besinler günlük tüketime dâhil edilir.
  • Soğuk dolaplarda gıdalar gruplanır ve birbirlerinden izole edilerek muhafaza edilir.
  • Mümkün olduğunca her şey mutfakta hazırlanır ve katkı maddeleri içeren hazır soslar, köfteler, paneli ürünler tercih edilmez.